Hoe maak je een formulier in Mautic?

In dit artikel leggen we je uit hoe je een formulier aanmaakt in Mautic. Een formulier kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een inschrijfformulier voor een nieuwsbrief. Je kunt het ook gebruiken voor registreren voor een evenement of toegang geven tot een download.

Een formulier aanmaken gaat als volgt:

  1. Ga naar “Componenten” > “Formulieren” in het linkermenu.
  2. Klik rechtsboven op de button “Nieuw”.
  3. Je moet nu een keuze maken uit “Campaign From” en “Standalone Form”. Een Campaign Form plaatst een contact direct in een campagne. Verder stel je alles in via de Campagne Bouwer. Bij Standalone form kun je acties uitvoeren op het moment van invullen. Een voorbeeld hiervan is het sturen van een e-mail naar een beheerder met daarin de formulier waarden. Maak een keuze door op de “select” button te klikken.
  4. Je kunt nu de gewenste velden op het formulier toevoegen en de gewenste acties na versturen van het formulier instellen. Nadat je dit hebt gedaan klik je rechtsboven op de button “Opslaan”.

Formulier toevoegen aan je website

Wil je een formulier toevoegen aan je website dan kun je hiervoor een insluitcode gebruiken. Gevorderde gebruikers kunnen ook de volledige HTML code gebruiken.

  1. Ga naar “Componenten” > “Formulieren” in het linker menu.
  2. Klik op de naam van het formulier dat je wilt toevoegen aan je website.
  3. Klik rechtsboven op de button “Automatic” voor de insluitcode (aanbevolen). Klik rechtsboven op de button “Manual Copy” voor de volledige HTML code.